Wat zijn visolie capsules?

De naam zegt het eigenlijk al, visolie is olie afkomstig uit de vis. Visolie capsules zijn geschikt voor menselijke consumptie, en bevat gezonde voedingsstoffen. Bekende gezonde voedingsstoffen uit visolie zijn omega 3-vetzuren. Er bestaan verschillende soorten visolie capsules, een bekende visolie is levertraan, welke afkomstig is van de lever van de kabeljauw familie.

Producten: Visolie Capsules

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

14 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Visolie capsules als vervanger voor vis

Volgens recente voedingsadviezen is het gezond om één of twee keer per week vis te eten, om zo onder andere voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Als dat door omstandigheden niet gehaald wordt, is het verstandig om deze vetzuren in te nemen via bijvoorbeeld visolie capsules. 

Welke soorten visolie capsules zijn er?

Er zijn heel veel soorten visolie capsules op de markt. De hoeveelheid milligram visolie per capsule zegt eigenlijk niet zo veel. Waar het echt om gaat is hoeveel vetzuren erin zetten. Bijvoorbeeld de hoeveelheid EPA (eicosapentaeenzuur) of DHA (docosahexaeenzuur) in de visolie zit. Een andere belangrijke vetzuur in visolie is ALA (alfa-linoleenzuur).

Eén van de bekendste soorten visolie capsules is levertraan. In visolie levertraan capsules zitten naast de stoffen die altijd in visolie zitten ook nog jodium, fosfor, vitamine A en vitamine D. Het is dan wel erg belangrijk dat het gaat om gefermenteerde levertraan, anders bestaat de kans dat de gezonde stoffen verloren zijn gegaan tijdens het productieproces.

Visolie capsules bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het in het bijzonder belangrijk dat men voldoende omega-3 vetzuren binnen krijgt.