Wat zijn visolie capsules?

De naam zegt het eigenlijk al, visolie is olie afkomstig uit de vis. Visolie capsules zijn geschikt voor menselijke consumptie, en bevat gezonde voedingsstoffen. Bekende gezonde voedingsstoffen uit visolie zijn omega 3-vetzuren. Er bestaan verschillende soorten visolie capsules, een bekende visolie is levertraan, welke afkomstig is van de lever van de kabeljauw familie.

Werking van Visolie capsules

Uit onderzoek blijkt dat visolie capsules een positieve invloed hebben op hart en bloedvaten, en daarom onder andere goed zijn bij een onregelmatige hartslag, trombose en ontstekingen. Ook zijn er onderzoeken bekend dat bij langdurig gebruik van visolie capsules het risico op hart aandoeningen, zoals een hartinfarct, aanzienlijk verminderen.

Producten: Visolie Capsules

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

15 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Visolie capsules als vervanger voor vis

Volgens recente voedingsadviezen is het gezond om één of twee keer per week vis te eten, om zo onder andere voldoende omega 3-vetzuren binnen te krijgen. Als dat door omstandigheden niet gehaald wordt, is het verstandig om deze vetzuren in te nemen via bijvoorbeeld visolie capsules. Dit geldt ook voor gezonde mensen. Voor mensen met een verhoogd risico op bijvoorbeeld hart- en vaatziekten is het aan te raden om naast de consumptie van vis ook visolie capsules te nemen.

Welke soorten visolie capsules zijn er?

Er zijn heel veel soorten visolie capsules op de markt. De hoeveelheid milligram visolie per capsule zegt eigenlijk niet zo veel. Waar het echt om gaat is hoeveel vetzuren erin zetten. Bijvoorbeeld de hoeveelheid EPA (eicosapentaeenzuur) of DHA (docosahexaeenzuur) in de visolie zit. Een andere belangrijke vetzuur in visolie is ALA (alfa-linoleenzuur).

Eén van de bekendste soorten visolie capsules is levertraan. In visolie levertraan capsules zitten naast de stoffen die altijd in visolie zitten ook nog jodium, fosfor, vitamine A en vitamine D. Het is dan wel erg belangrijk dat het gaat om gefermenteerde levertraan, anders bestaat de kans dat de gezonde stoffen verloren zijn gegaan tijdens het productieproces.

Tegen welke aandoeningen helpt visolie capsules?

Eén van de belangrijkste stoffen in visolie zijn omega-3 vetzuren, met name de EPA en DHA vetzuren. De volgende voordelen zijn hiervan bekend:

  • Visolie is goed voor je hart en bloedvaten
  • Visolie capsules zijn goed voor je hersenen
  • Visolie draagt bij aan het behoud van een goed zicht
  • Visolie capsules dragen bij aan een goed immuunsysteem
  • Visolie is goed voor je bloeddruk
  • Visolie capsules dragen bij aan een normale spierfunctie

De meeste van deze concrete aspecten worden vaak niet bewust waargenomen door mensen. Meestal zijn klachten door een gebrek aan de stoffen uit visolie capsules wat vager, bijvoorbeeld vermoeidheid of stemmingsklachten, die weer worden veroorzaakt door bovenstaande aspecten.

Visolie capsules bij zwangerschap

Tijdens de zwangerschap is het in het bijzonder belangrijk dat men voldoende omega-3 vetzuren binnen krijgt. Wanneer zwangere vrouwen visolie capsules met omega 3-vetzuren nemen heeft dit een positieve invloed op de ontwikkeling van de ogen, hersenen en hart- en bloedvaten van de foetus.  Wanneer er daarentegen een tekort aan deze vetzuren ontstaat, kunnen onder andere allergieën, slechter zicht, angst, slechte stemming en slapeloosheid ontstaan. Bij twijfel of er voldoende vetzuren worden binnen gekregen, nemen veel vrouwen daarom tijdens de zwangerschap visolie capsules. Het grote voordeel van visolie capsules boven gewone vette vis, is dat er bij gewone vis een kans is dat er te veel schadelijke stoffen worden ingenomen die in vis zitten. Dit risico is er bij visolie capsules niet.