Probiotica kopen

Probiotica zijn bacteriën en/of gisten die een effect kunnen hebben op je gezondheid. Probiotica kunnen voor komen in je darmen, echter wordt de hoeveelheid in grote mate bepaald door je voeding.

Probiotica gezond?

Wij verkopen uitsluitend gefermenteerde levertraan capsules, dit is levertraan van hoge kwaliteit. Let op: In de meeste (bekende) winkels wordt niet-gefermenteerde lever traan verkocht tegen lage prijzen, deze hebben een beperkte werking. 

Producten: Probiotica producten

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

3 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is probiotica?

Probiotica zijn bacteriën en gisten, die volgens de WHO effect hebben op de gezondheid. De meeste van deze bacteriën behoren tot de lactobacillen of bifidobacteriën. Wat kenmerkend is voor probiotica bacteriën is dat ze nog levend zijn, anders hebben ze geen werking.

Wat doet probiotica?

Probiotica komt eerst in de maag waar een groot deel van de bacteriën wordt gedood door het maagzuur. Daarna gaat het verder richting de dunne darm waar de rest wordt verwerkt door de gal. Om dus levende probiotica bacteriën in de darmen te krijgen, moet er voldoende van worde ingenomen zodat niet alles in de maag wordt gedood.

Heeft probiotica bewezen effect?

De Europese Voedselveiligheidsautoriteit heeft één claim over probiotica goed gekeurd, namelijk dat levende bacteriën in yoghurt of gefermenteerde melk de vertering van lactose verbeteren bij mensen die moeilijk lactose verteren. Er zijn wel aanwijzingen dat probiotica invloed kan hebben bij het prikkelbare darm syndroom en bij diarree, maar hier is geen wetenschappelijk bewijs voor.