Wat is levertraan?

Levertraan is een visolie welke wordt gehaald uit de lever van de kabeljauwsoorten. Typerend van de levertraan capsules is dat ze naast de standaard emega-3 vetzuren uit visolie ook jodium, fosfor, vitamine A en vitamine D bevatten. Daarmee zijn levertraan capsules één van de gezondste visolie voedingssupplementen. Let dan wel op je dat je gefermenteerde levertraan neemt, anders is de kans aanwezig dat de gezonde stoffen verloren zijn gegaan tijdens het productieproces.

Levertraan capsules

Is levertraan gezond? Levertraan capsules zijn zeker gezond! Wij verkopen uitsluitend gefermenteerde levertraan capsules, dit is levertraan van hoge kwaliteit. Let op: In de meeste (bekende) winkels wordt niet-gefermenteerde levertraan verkocht tegen lage prijzen, deze hebben een beperkte werking. Wil je optimaal effect van de gezondheidsvoordelen van levertraan? Bestel dan onderstaande gefermenteerde levertraan capsules.

Belangrijk: Waarom gefermenteerde levertraan en geen 'gewone' levertraan?

‘Gewone’ levertraan wordt tijdens het productieproces tot zeer hoge temperaturen verhit, waardoor veel gezonde voedingsstoffen verloren gaan. Je krijgt dan wel levertraan, maar zonder veel gezonde voedingsstoffen. Gefermenteerde levertraan wordt niet verhit, maar gefermenteerd. Dit productieproces is wat duurder, maar hierdoor krijg je wel échte levertraan inclusief alle gezonde voedingsstoffen. Wij verkopen daarom uitsluitend gefermenteerde levertraan.

Levertraan: Wat is het?

Levertraan is een vette olie wat wordt gewonnen uit onder andere de lever van kabeljauw, schelvis en andere soorten kabeljauwen. Levertraan bevat dus allemaal natuurlijke (dierlijke) stoffen, zoals vitamine A en D, fosfor, jodium en heeft een hoog gehalte omega 3-vetzuren. Levertraan heeft een sterke geur, daarom verkopen wij levertraan voornamelijk in capsules. 

Levertraan kopen bij Vitavie

Vitavie is distributeur van gefermenteerde levertraan capsules. Daarnaast kun je als particulier ook rechtstreeks bij ons levertraan kopen via onze webshop. Wij verkopen levertraan capsules uitsluitend als in gefermenteerde levertraan, dit levertraan van hoge kwaliteit. Alles wat wij verkopen hebben wij ook voorraad, zo ook de levertraan. Levertraan kopen bij Vitavie is gemakkelijk, wij hebben alles op voorraad en kunnen daarom snel leveren.

Levertraan gezond?

Hoe gezond is levertraan?

Levertraan biedt vele gezondheidsvoordelen. Zo is het verstandig om levertraan capsules te kopen en nemen in periodes dat uw weerstand wat lager is. Ook kan levertraan helpen bij diverse klachten, zoals hart- en vaatziekten, gewrichtspijn, depressie en meer. Herken je je in deze klachten? Dan kan levertraan kopen en slikken wellicht uitkomst bieden. 

Gefermenteerde levertraan is gezonder

Misschien heeft u al gezien dat er 'gewone' levertraan bestaat en gefermenteerde levertraan. Gewone levertraan is gemaakt door middel van verhitting, wat een goedkopere productiemethode is. Echter is dit een onnatuurlijk proces en gaat hierdoor de werking grotendeels verloren. Gefermenteerde levertraan is niet verhit, en heeft dus alle gezonde voedingsstoffen behouden. Je kunt daarom uitsluitend gefermenteerde levertraan kopen bij Vitavie.

Wat zit er in levertraan capsules?

Levertraan capsules bevatten meerdere voedingsstoffen die elk hun bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. De volgende stoffen zitten er in levertraan:

    • Jodium: Jodium is belangrijk voor de schildklier hormonen. Dit is onder andere van belang voor een goede groei, de ontwikkeling van je zenuwstelsel en de stofwisseling. Levertraan kan hier dus een bijdrage aan leveren.
    • Fosfor: Fosfor levert een bijdrage aan de stevigheid van botten en tanden, en het heeft invloed op de energiestofwisseling in je lichaam.
    • Vitamine A: Vitamine A heeft invloed op je huid en op je zicht. Hierdoor hebben levertraan capsules ook invloed op je huid en zicht.
    • Vitamine D: Vitamine D zorgt voor stevige botten en tanden. Daarnaast heeft het ook een positieve invloed op je immuunsysteem.
    • Omega 3-vetzuren: Levertraan is één van de producten met de hoogste Omega 3 vetzuren die er bestaan. Deze vetzuren hebben een positieve invloed op erg veel aspecten, waaronder hart- en vaatziekten, bloeddruk en cholesterol. Hierdoor helpt levertraan ook erg goed op deze gebieden.

Zoals te lezen kan levertraan een positieve invloed hebben op erg veel aspecten van je gezondheid. Of levertraan gewenst is om te slikken voor jou hangt onder andere af van je voedingspatroon, en de aanleg die je lichaam heeft om bepaalde stoffen voldoende zelf aan te maken of niet. Levertraan capsules kunnen ook tijdelijk worden gebruikt, bijvoorbeeld tijdens periodes van verminderde weerstand.

Levertraan kopen

Het allerbelangrijkste om om te letten bij levertraan kopen, is dat je kiest voor gefermenteerde levertraan. De 'goedkope levertraan' wordt gemaakt door verhitting naar zeer hoge temperaturen, waardoor de meeste gezonde stoffen verloren gaan. Helaas mag men het dan nog steeds levertraan noemen, alleen zitten hier veel minder gezonde stoffen in. Men moet dus gefermenteerde levertraan kopen, zo weet men zeker dat alle gezonde stoffen er nog in zitten. 

Onderzoeken naar levertraan

Er zijn veel onderzoeken gedaan naar levertraan. Echter zijn er geen overduidelijke resultaten te zien. Veel onderzoeken zien wel een positief effect van levertraan, maar dan is deze bijvoorbeeld niet significant. Het effect van levertraan is natuurlijk ook moeilijk te meten, en de behoefte aan de stoffen die in levertraan zitten verschillen erg sterk per persoon. Het is daarom erg moeilijk om statistisch aan te tonen hoe effectief levertraan is. De ene persoon neemt voldoende stoffen op uit zijn dagelijkse voeding, terwijl een andere persoon minder goed de nodige stoffen opneemt. In dat laatste geval kan het erg nuttig zijn om dit aan te vullen met levertraan.