Levertraan smaakt misschien niet zo lekker, maar is de smaak doorstaan de moeite waard? Al vele jaren wordt levertraan gebruikt als voedingssupplement, onder andere voor een betere weerstand en betere gezondheid. Misschien heb je je oma al eens horen vertellen hoe gezond levertraan is. Maar is dat wetenschappelijk gezien ook waar?

Gezonde voeding in levertraan

Wat zit er eigenlijk in levertraan? Omdat levertraan een dierlijke olie is, zitten er veel gezonde voedingsstoffen in die levertraan gezond maken. Gezonde stoffen die in levertraan zitten zijn jodium, fosfor, vitamine A en vitamine D. Ook heeft levertraan de gezonde stof omega-3 vetzuren. Wist je dat deze stoffen ook vaak worden toegevoegd aan boter/margarine? 

Heb ik levertraan nodig voor mijn gezondheid?

Dit is een veelgehoorde vraag waar geen duidelijk antwoord op is. Ook zal het antwoord verschillen per persoon. Dat levertraan gezond is, en gezonde voedingsstoffen bevat, dat is duidelijk. Bij een gezond en gevarieerd eetpatroon krijgt men deze voedingsstoffen meestal ook al voldoende binnen. Wanneer is het dan toch verstandig om levertraan te nemen voor je gezondheid? Neem bijvoorbeeld levertraan supplementen wanneer je door omstandigheden eventjes wat minder gezond of wat minder gevarieerde voeding binnen krijgt. Levertraan kan ook bijdragen aan je gezondheid als je last hebt van bepaalde aandoeningen. Zo blijkt uit diverse studies dat levertraan helpt bij gewrichtspijn, botontkalking, betere weerstand, snellere wondgenezing en nog veel meer.

Bekijk hier alle levertraan supplementen.