Wat is levertraan?

Levertraan is een visolie welke wordt gehaald uit de lever van de kabeljauwsoorten. Typerend van de levertraan capsules is dat ze naast de standaard emega-3 vetzuren uit visolie ook jodium, fosfor, vitamine A en vitamine D bevatten. Daarmee zijn lever traan capsules één van de rijkste visolie voedingssupplementen. Let dan wel op je dat je gefermenteerde levertraan neemt, anders is de kans aanwezig dat de deze stoffen verloren zijn gegaan tijdens het productieproces.

Levertraan capsules

Is levertraan gezond? Levertraan capsules bevatten veel stoffen die gezond zijn! Wij verkopen uitsluitend gefermenteerde levertraan capsules, dit is levertraan van hoge kwaliteit. Let op: In de meeste (bekende) winkels wordt niet-gefermenteerde lever traan verkocht tegen lage prijzen, deze hebben een beperkte werking. Wil je optimaal effect van de gezondheidsvoordelen van levertraan? Bestel dan onderstaande gefermenteerde levertraan capsules.

Belangrijk: Waarom gefermenteerde levertraan en geen 'gewone' levertraan?

‘Gewone’ levertraan wordt tijdens het productieproces tot zeer hoge temperaturen verhit, waardoor veel gezonde voedingsstoffen verloren gaan. Je krijgt dan wel levertraan, maar zonder veel gezonde voedingsstoffen. Gefermenteerde lever traan wordt niet verhit, maar gefermenteerd. Dit productieproces is wat duurder, maar hierdoor krijg je wel échte levertraan inclusief alle gezonde voedingsstoffen. Wij verkopen daarom uitsluitend gefermenteerde levertraan.

Producten: Levertraan capsules kopen

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

1 product

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wat is levertraan?

Levertraan is een vette olie wat wordt gewonnen uit onder andere de lever van kabeljauw, schelvis en andere soorten kabeljauwen. Levertraan bevat dus allemaal natuurlijke (dierlijke) stoffen, zoals vitamine A en D, fosfor, jodium en heeft een hoog gehalte omega 3-vetzuren. Levertraan heeft een sterke geur, daarom verkopen wij levertraan voornamelijk in capsules. 

Is levertraan gezond?

Levertraan bevat diverse stoffen, waarvan bekend is dat ze gezondheidsvoordelen bieden. Zo is worden lever-traan capsules vaak gebruik in periodes wanneer de weerstand wat lager is. 

Gefermenteerde levertraan is gezonder

Misschien heeft u al gezien dat er 'gewone' levertraan bestaat en gefermenteerde levertraan. Gewone lever traan is gemaakt door middel van verhitting, wat een goedkopere productiemethode is. Echter is dit een onnatuurlijk proces en gaat hierdoor de werking grotendeels verloren. Gefermenteerde levertraan is niet verhit, en heeft dus alle gezonde voedingsstoffen behouden. Je kunt daarom uitsluitend gefermenteerde levertraan kopen bij Vitavie.

Wat zit er in levertraan capsules?

Levertraan capsules bevatten meerdere voedingsstoffen die elk hun bijdrage kunnen leveren aan je gezondheid. De volgende stoffen zitten in lever traan:

  • Jodium: Dit is belangrijk voor het schildklierhormonen, en dus voor de groei, de ontwikkeling van het zenuwstelsel en de stofwisseling 
  • Fosfor: Dit is goed voor tanden en botten, en speelt een rol bij de energiestofwisseling.
  • Vitamine A: Heeft invloed op de groei, een gezonde huid, haar, nagels en ook voor een goede werking van de ogen en je afweersysteem.
  • Vitamine D: Is belangrijk voor de groei, botten, spieren en immuunsysteem. Vooral in de winter is vitamine D schaars vanwege weinig zon.
  • Omega 3-vetzuren: Wordt veel gebruikt tegen hart- en vaatziekten.

Levertraan kopen

Het allerbelangrijkste om om te letten bij levertraan kopen, is dat je kiest voor gefermenteerde levertraan. De 'goedkope lever traan' wordt gemaakt door verhitting naar zeer hoge temperaturen, waardoor de meeste gezonde stoffen verloren gaan. Helaas mag men het dan nog steeds levertraan noemen, alleen zitten hier veel minder gezonde stoffen in. Men moet dus gefermenteerde levertraan kopen, zo weet men zeker dat alle gezonde stoffen er nog in zitten.