Keltisch Zeezout & Bio Zeewier in molen

€ 5,00
Op voorraad
SKU 2432

Een glazen molen met een melange van grof Keltisch Zeezout en Biologisch Zeewier uit Bretagne.

Het grijze Keltisch zeezout is op ambachtelijke wijze in de zoutmoerassen van Gue?rande met de hand gewonnen. Het zout is ongeraffineerd, mineraalrijk (w.o. magnesium, calcium, ijzer) en gedroogd voor gebruik in de molen.

Biologisch zeewier uit Bretagne bevat een combinatie van Dulse, Zeesla en Nori. Rijk aan kleur, smaak en geur. Deze 100% natuurlijke smaakmaker is heerlijk in alle visgerechten.

Inhoud: 70 gram

Omschrijving

Zeewier bevat veel waardevolle vitaminen en mineralen, plantaardige eiwitten en vezels. Het is tevens een belangrijke bron van jodium. Hierdoor heeft het zeewier een sterk reinigende werking. Sel de Guerande of grof Keltisch Zeezout (Sel gris) kristalliseert langzaam op de kleibodem van de zoutpan, waardoor het zijn lichtgrijze kleur krijgt. Dit zout wordt op ambachtelijk wijze verkregen en vindt zijn oorsprong in de zee. Keltsich zeezout is rijk aan mineralen en spoorelementen, zowel van de zee als van de klei.

  • Handmatig en traditioneel gewonnen
  • Rechtstreeks ‘van de boer’
  • Niet bewerkt en zonder toevoegingen
  • Natuurzuiver en mineraalrijk
  De algen en het zout in de molen zijn gedroogd bij lage temperatuur, waardoor de waardevolle samenstelling intact blijft. Herkomst: Bretagne, Frankrijk
Meer informatie
Meer informatie
Merk
Breizh Import
Gebruik
Te gebruiken over sla, sauzen, vis, ei, aardappels en groente. Deze navulbare molen is uitsluitend geschikt voor het malen van gedroogd, grof Keltische zeezout. De zoutmolen heeft twee standen: grof en fijn. Standaard is de korrel ingesteld op fijn, maar door het maalwerk uit te trekken, is het ook mogelijk om de korrel wat grover in te stellen.
Ingrediënten
Ingrediënten: 90% zeezout, 10% gedroogd zeewier* (Palmaria palmata, Ulva sp., Porphyra sp.) * Verkregen uit biologische landbouw Allergeneninformatie: dit product kan sporen van schaaldieren bevatten. Inhoud: 70 gram.
Waarschuwing
NB: De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Het is niet bedoeld om dit product te promoten als geneesmiddel, als diagnosemogelijkheid, om te genezen, om te behandelen of om enige ziekte te voorkomen. Het Keltisch zeezout en zeewier wordt rechtstreeks vanaf de producenten geïmporteerd, voor een 100% betrouwbare kwaliteit en herkomst van de Keltische zeezout producten. Het biologisch gecertificeerde zeewier is afkomstig uit Bretagne (Frankrijk). Bio certificering zorgt voor strikte voorwaarden bij de oogst. De algen worden regelmatig getest op zware metalen en andere ongewenste verontreinigingen. Bij de vermenging met zout en het in aanraking komen met verpakkingsmateriaal, wordt de hygiënecode en de HACCP-kwaliteitsstandaard gehanteerd. Allergeneninformatie: dit product kan sporen van schaaldieren bevatten. Donker, koel en droog bewaren. Buiten bereik van kinderen bewaren.