Gelatinepoeder Great Lakes - Rund

€ 24,50
Op voorraad
SKU 7088

Great Lakes Gelatinepoeder (koosjer) wordt gewonnen uit huid, bindweefsel en botten van 100% grasgevoerde runderen.

Inhoud: 454 gram

* De runderen zijn koosjer geslacht.


Gelatinepoeder gezondheidsvoordelen

Gelatinepoeder kan gebruikt worden al voedingssupplement en heeft diverse gezondheidsvoordelen. Kijk onderaan deze pagina voor een overzicht van de gezondheids voordelen van poeder van gelatine.

De Gelatinepoeder van Great Lakes is een unieke, hoog geconcentreerde combinatie van verschillende essentiële en niet-essentiële aminozuren. Dit collageen wordt gewonnen uit huid, bindweefsel en botten van 100% grasgevoerde runderen.

Gelatinepoeder in ons lichaam

Onze lichamen zijn opgebouwd uit eiwitten, ze zijn essentieel voor alle botten, weefsels en structuren. Gelatine is een uitstekende bron van hoogwaardige eiwitten die zachte weefsels zoals kraakbeen en huid ondersteunt. Gelatinepoeder is afkomstig uit collageen en bestaat uit pure eiwitten. Het is smaakloos en wordt gemaakt uit dierenhuiden, botten en weefsels. Gelatine is een natuurlijk bindmiddel dat erg plakkerig is net zoals lijm. Dit is de reden waarom het veel in recepten wordt gebruikt.

Is gelatinepoeder gezond?

Bij gezondheidsbewuste mensen is gelatine erg populair ter ondersteuning van hun eigen collageen-rijke structuren. Gelatine is simpel gezegd gekookte collageen dat is gezuiverd, gedroogd en tot poeder is vermalen. De gelatinepoeder kun je oplossen in een warme vloeistof en vervolgens af laten koelen, daarna ontstaat er een gelachtige substantie, ideaal om te gebruiken voor culinaire doeleinden.

Gelatinepoeder kan lekkende darm syndroom voorkomen

Collageen en gelatine kunnen bijdragen aan het verbeteren van de darmwand. Hierdoor wordt de doorlaatbaarheid van de darmwand minder en kunnen deeltjes die daar niet horen niet buiten de darm terecht komen. Je voedsel inclusief de bacteriën en schimmels blijven dus dankzij de gelatinepoeder op de plek waar ze horen. 

Gelatinepoeder help bij pijn in gewrichten

Uit onderzoek (Schauss et al., 2012) is gebleken dat mensen die extra gelatinpoeder innamen minder klachten ervaren zoals onstekingen en pijntjes in spieren en gewrichten. Er is zelfs een indicatie dat het een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van sportieve prestaties. 

Gelatinepoeder kan helpen tegen een opgeblazen gevoel

Gelatine poeder bindt met ater en vocht, hierdoor wordt het opgeblazen gevoel wat je kunt ervaren wanneer je vocht vasthoudt worden verminderd. Daarnaast draagt het bij een aan goede stoelgang. 

Moet ik gelatinepoeder slikken?

Of het zinvol voor jou is om extra gelatinepoeder te nemen, hangt van een aantal factoren af. Hierbij kun je denken aan je voedingspatroon, maar ook aan de aanleg van je lichaam om bepaalde stoffen zelf aan te maken of niet. Als je je herkent in bovenstaande klachten, kan het nuttig zijn om gelatinepoeder als voedingssupplementen te nemen. Het is natuurlijk ook een optie om tijdelijk gelatinepoeder te nemen, bijvoorbeeld in periodes van verminderde weerstand.

Meer informatie
Merk Great Lakes Gelatin
Gebruik Tenzij anders geadviseerd: Volwassenen: Tweemaal daags twee eetlepels innemen.  
Ingrediënten 100% Gelatinepoeder van runderhuid (koosjer)
Waarschuwing Bevat dierlijke producten. Allergenen Vrij van soja, tarwe, gluten, lupine, pinda's, selderij, mosterd, noten, sesam, koemelk, ei, vis, schaaldieren, schelpdieren en weekdieren. Great Lakes gelatinepoeder is neutraal van smaak en wordt gewonnen uit de botten van 100% grasgevoerde runderen. De poeder wordt onder de meest hygiënische condities geproduceerd en wordt verkregen uit kalf- en runderhuiden en runderbeenderen.